zondag 29 november 2009

IM

Instant messaging.........

Ik voel me nu toch wel een oude vent geloof ik... Vroeger, bij de PBC Zuid-Holland maakte ik gebruik van ICQ en dat was me toch spannend! Collega's in het land, vrienden en anderen waren direct aanspreekbaar als ze aan de pc zaten. Verdere ontwikkeling heeft er volgens mij nauwelijks plaatsgevonden met dit fenomeen want we doen er vandaag de dag nog steeds hetzelfde mee. MSN is wel een beetje de standaard geworden en doet het erg leuk in combinatie met Hotmail. Opvallend is toch dat juist de jeugd er erg veel gebruik van maakt maar die hebben ook veel minder moeite met Hyves en zijn daar ook ruimer vertegenwoordigd. Er zijn ook al voldoende webtoepassingen zoals bijvoorbeeld msnopschool die de mogelijkheid bieden msn te gebruiken zonder het te installeren, en dat is in een beveiligde schoolomgeving wel handig natuurlijk.


Hyves, Gmail en vele andere applicaties bieden de mogelijkheid om te direct te communiceren en een aantal bibliotheken hebben de voorziening om direct te communiceren al in hun dienstverlening zitten. En de inzetbaarheid voor onze bibliotheek...? De mail wint het nog even bij mij.

3 opmerkingen:

  1. Toevallig hoorde ik vorige week van Karolien Selhorst dat in Vlissingen alle interne informatie op een wiki is gezet en dat daar(door) het mailverkeer drastisch is afgenomen. Lijkt me ook wel lekker, een einde aan die maildiarree!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weet je nog wel oudje...? Waarom niet in de Kennemerwaard? Wat denk je zou een IM-service te realiseren zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een IM-service is altijd te realiseren maar we willen misschien nog wel veel meer en dat betekent dat er keuzes moeten worden gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen