woensdag 18 november 2009

Dingen met Wiki


Even een bijdrage geleverd aan onze gezamenlijke wiki...... Heel leuk om te doen en zeer eenvoudig. Met wat meer tijd had ik wel m'n vakantieverhaal en ervaring meer uit willen schrijven. Heel logisch dat anderen die ook zo enthousiast zijn over het eiland er een bijdrage aan willen leveren. En na een kleine controle van mijn kant klikt u vervolgens op La Gomera want iemand is mij al voor geweest :)
Wel is het zaak om als bibliotheek niet een tweede website te creƫren met een wiki. Dit kom je nog wel eens tegen. Vanuit de website verwijzen naar de thematische wiki's is wel erg leuk om te doen en hier draagt een ieder weer aan bij.....

2 opmerkingen:

  1. Vergis je niet wat voor inzet je nodig hebt om een wiki in de lucht te houden. De belangrijkste uitdaging zit 'm niet in het oprichten ervan, maar in het levendig houden. Je moet je altijd afvragen waarom jouw doelgroep zijn/haar weinige tijd in jouw project willen steken. Het hoeft niet altijd groots en meeslepend, en als een ander al een wiki heeft over het onderwerp waar jij iets mee wil, waarom niet samenwerken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. net wat je zegt, een link naar een actuele wiki nav bijv een themalezing op de site is een goed idee zodat klanten elkaar vast kunnen inspireren.

    BeantwoordenVerwijderen