maandag 7 december 2009

Tweeëntwintigste ding

Voor mij de meest aansprekende regel uit het manifest van Laura Cohen:
I will lobby for an open catalog that provides personalized, interactive features that users expect in online information environments.
Het sluit volledig aan bij 'ding 21' en geeft aan dat de catalogus toe is aan een update naar 2.0.

Uit het interview met Karolien Selhorst van de bibliotheek Vlissingen haalde ik het volgende fragment:
Nu en in de toekomst wordt een bibliotheekgebouw nog meer een ontmoetingsplaats en een centrum waar mensen terecht kunnen voor debat, cultuur en levenslang leren.
De bibliotheek kan hier een belangrijke rol krijgen in het verbinden van mensen en hun idealen door het organiseren van lezingen, workshops enzovoort. Dit vergt wel een actievere houding en een heroriëntatie op de beschikbare ruimte. Bibliotheken zijn niet langer een opslagplaats van boeken”.

Mooi visie die ik volledig steun... Ook als mediacoach zie ik in de begeleiding van klanten op het gebied van web 2.0 veel kansen en mogelijkheden. En het aanmelden bij Bibliotheek 2.0 Ning is al heel lang geleden gebeurd....:)de groeten van......... hetspoorbijster

3 opmerkingen:

  1. Hi Spoor, het blijven leuke stellingen in het Manifest 2.0. Zelf spreekt de volgende mij (nog steeds) aan: I will not wait until something is perfect before I release it, and i'll modify it based on user feedback.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoop dat KW voldoende handvaten gekregen heeft om deze omslag te kunnen maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. als de inzet maar niet ontbreekt, dan komt het goed!

    BeantwoordenVerwijderen