vrijdag 4 december 2009

Bibliotheek 2.0

Bibliotheek 2.0 is het meest interessante onderdeel van de 23 dingen. Het gebruik van de catalogus met my discoveries bij de bibliotheek Amsterdam is kinderlijk eenvoudig en het gebruiksgemak is duidelijk. De AquaBrowser van Medialab is best aardig, maar er kan en moet gewoon veel meer. Ook de concurrentie zou wat heviger op dit gebied mogen zijn want de prijskaartjes voor dit soort producten zijn behoorlijk aan de hoge kant. En aangezien ik ook al voor last.fm mag gaan betalen moet ik toch op de kleintjes letten.

De invloed en mogelijkheden voor de klant in de bibliotheek zijn de meest positieve kanten aan de bibliotheek 2.0. Er kan vrijelijk worden gewerkt met trefwoorden, tags en eigen toevoegingen. De catalogus 1.0 blijft een mooie rode draad in het bibliotheekgebeuren en zal voorlopig niet verdwijnen. Gooi er de koppelingen met Youtube, Flickr en bijvoorbeeld last.fm bij en we zijn aardig op weg..

1 opmerking:

  1. Ik heb steun nodig om Lastfm in de Aquabrowser te krijgen. Dus... Inmiddels is ook Librarything aan de Aquabrowser gekoppeld. Dus we gaan de goeie kant op. Ik hoop de 98e mee te horen rijdens de bijeenkomts in Haarlem over de toekomst van de catalogus.
    Bicat is ook bezig met vernieuwen. Hier kun je een testversie bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen