dinsdag 20 oktober 2009

Ding 7 en 8

Vrije dag vandaag en heb lekker kunnen knutselen met Flickr, Flickr Toys, Badges enz... Veel van de toepassingen om beeld te bewerken lenen zich natuurlijk ook om bijvoorbeeld je foto's op Hyves te bewerken. Voor mijn gevoel is dat ook voor de meeste gebruikers veel interessanter omdat Hyves toch meer gericht is op ons landelijk sociale netwerk en daarom veel meer populariteit geniet.



Wat wel mee kan spelen is de beschikbare opslagruimte voor je materiaal waarbij je je af moet vragen of het wel verstandig is honderden foto's ergens op het internet te parkeren zonder de garantie ze ooit te verliezen of te laten misbruiken. Flickr biedt wel mogelijkheden voor bibliotheken al moet ik er nog goed over nadenken of het dan ook iets blijvend kan worden.

1 opmerking:

  1. Over de veiligheid van "the cloud" is de laatste tijd nogal wat te doen, sinds Gmail een paar keer uit de lucht is geweest en Microsoft het complete bestand van al haar sidekick gebruikers had laten verdwijnen. Maar daar zijn dan weer oplossingen voor. Bedrijven als Backupify maken een backup van alle documenten die je op sites als Flickr hebt staan. Maar is 'backup' in dit soort gevallen niet altijd het "toverwoord"?

    BeantwoordenVerwijderen